Gebeurtenissen.

 

31/03/22   Gewijzigd.
    Onze collectie werd hier en daar wat gewijzigd. Het mannetje van de laysantaling zat voortdurend het vrouwtje van de roodschoudertaling achterna. Dat mag niet de bedoeling zijn. Ik heb ze maar van de hand gedaan. Het koppeltje braziltalingen  bleken ook niet zo een geweldige keuze, ze joegen de hele dag achter de andere eenden aan. Ook zij konden hun koffers pakken. Ook het koppel chilismienten vond zijn weg naar de handelaar.
     
10/02/22   De eerste eieren.
    Kaapse talingen trappen de start van broedseizoen 2022 af. De eerste eieren zijn gelegd. De jonge woerd kan geen pottenkijkers verdragen, al wat dicht aan het nest komt moet wijken.
     
17/01/22   Als je ze ziet vliegen.
    Toen we op hokbezoek waren bij een liefhebber die nog twee prachtige mannelijke roodschoudertalingen ter beschikking had, die we eigenlijk konden gebruiken om een niet - vewante koppels samen te stellen, merkten we dat  ze konden vliegen. Hiermee hebben we geen ervaring. Uiteindelijk besloten we toch om ze te nemen. Het was prachtig om te zien toen ik de twee vliegende woerden losliet in het eenden perk. Eerst vlogen ze tegen het net, maar na enkele dagen hadden ze al door waar de grenzen waren. Ondertussen installeerde we een zitstok op 3 meter hoogte, waar ze nu regelmatig gebruik van maken. Het is een prachtig zicht om ze op de hoge zitstok te zien zitten, om ze dan een rondje te zien vliegen en ze te zien landen op het water! Roodschoudertalingen  zien vliegen is een echte belevenis.
     
14/01/22   Nieuw jaar, nieuw project.
    In de tuin is er nog ruimte, weg van de andere vogels, om een apart perkje met vijver te voorzien om aangeschafte vogels in quarantaine te plaatsen. Dit wil zeggen dat we de nieuwkomers gedurende minstens veertien dagen, sommigen raden zelfs enkele maanden aan, kunnen isoleren. Zo kunnen de vogels stilaan een immuniteit opbouwen tegen de ziektekiemen die in onze tuin aanwezig zijn. In de beginperiode proberen we de nieuwkomers zoveel mogelijk te observeren, vanuit een plaats waar zij ons niet kunnen zien. De aangeschafte vogels kunnen we,  indien nodig, gemakkelijker een wormkeur geven. Hierdoor hoeven we de andere vogels niet onnodig te behandelen.
     
01/01/22   Fijne jaarwisseling.
     
20/11/21   Moeilijke beslissing.
    Als je 's morgens de eenden gaat voederen dan is de eerste boodschap het loslaten van de witte duiven. Als je ze dan ziet opklimmen tegen de blauwe lucht, dat is prachtig. Dagelijks konden ze genieten van de vrije uitvlucht. Door de terugkerende ophokplicht  was dit echter niet meer mogelijk. Toch hadden ze veel ruimte en konden ze rondvliegen in ons eendenperk dat voorzien is van een overkapping. Het was mooi maar niet praktisch. Regelmatig sneuvelden er planten en bloemen aan de vijver, leuk is het niet. Als ze dan nog interesse hebben in de broedhuisjes van de eenden, dringt een aanpassing zich op. We hebben besloten om na 15 jaar een nieuwe thuis te zoeken voor onze duiven.
     
26/09/21   Ruilbeurs Oost- Vlaanderen.
    Last minute beslisten we om naar de ruilbeurs in Evergem te gaan met onze eenden. De voorbereiding verliep met hindernissen voor de organisatie. Wegens beschikbaarheid werd de beurs een weekje verschoven, vervolgens de coronaproblematiek en de vogelgriep. Door de publiciteit en inzet kwamen de liefhebbers en nieuwsgierigen ruimschots aan hun trekken. Een 17- tal hokken werden bevolkt met eenden. Er waren ook videobeelden en een dierenarts die advies verschafte. Het gros van de aangeboden watervogels vonden een nieuwe eigenaar. Weken nadien was er nog belangstelling in onze watervogels...
     
04/09/21   Ruilbeurs Geel.
    Op zaterdag 4 september vond de eerste ruilbeurs van 2021 plaats. Door de geldende coronamaatregelen was er een nieuwe locatie, namelijk het grasveld achter de grote landbouwhal. Het was miezerig, vrij koud en bewolkt, gelukkig bleef het droog. Er waren 50 rennen met eenden. We hebben ons hartje weer kunnen ophalen door te overleggen, te kopen en te verkopen. 
     
08/08/21   Kaapse talingen.
    Sinds augustus 2019 hebben we Kaapse talingen, uitgebreid naar meerdere koppels. Buiten het broedseizoen gedragen ze zich nog na behoren. Maar in het broedseizoen zijn het echte duiveltjes. Steeds worden ze de baas van het ganse gezelschap. Constant zijn ze heersers op de vijver en de mannetjes vertonen agressief gedrag tegen jan en alleman. Met een aanloop, en recht op de tegenstander af, vliegen en pikken de heren erop los. Niet te doen. Meerdere pogingen heb ik ondernomen om deze soort onder te brengen bij andere eenden, in de vijver potten met waterplanten geplaatst...  niets helpt. De vijver waar de eenden gehuisvest zijn, die we te koop aan bieden, is nu in twee verdeeld. In dit apart perkje zijn ze heel rustig en verwelkomen ze hun menselijke toeschouwers met een zacht en vriendelijk gekwaak. Hoe tegenstrijdig dit ook mag zijn met hun woedeaanvallen tegen de overige eenden, toch hebben ze iets zachtaardigs in zich... 
     
28/04/21   De eerste kuikens.
    Dit jaar beet de hottentottaling de spits af. Tussen 22 maart en 30 maart legde de hottentottaling acht eieren. Op 30 maart begon ze te broeden. Na 25 dagen kwam ze met  haar 8-koppige kroost naar buiten.      
     
03/04/21   Vogelgriepvirus H5
    Vandaag heeft het FAVV bekendgemaakt dat particuliere ophokplicht van pluimvee en vogels met ingang van dinsdag 6 april zal worden opgeheven. Waakzaam blijft echter nodig. Het virus circuleert mogelijk nog steeds in België, maar het risico op besmetting is laag genoeg om deze eerste stap te zetten. Ondanks het opheffen van de ophokplicht, zijn particuliere houders nog steeds verplicht om hun dieren in een afgeschermde ruimte te voederen. Zodat wilde vogels niet door het voedsel naar het perk gelokt worden.
     
27/03/21   Onze toppertjes.
    We zijn al erg gesteld op onze nonnetjes. Wat mij betreft is dat zonder twijfel één van de actieve, levendige, grappige en vinnige eenden. Ze duiken veel en lang, het zij echte clowns en zorgen voor een geweldig schouwspel op onze vijver. Omdat ze zo sociaal en tam zijn, is er veel plezier aan te beleven. Het zijn wel duurdere eendjes, maar wel toppertjes.
     
07/02/21   Winterprik.
    Vlaanderen werd vanochtend wakker onder een laagje sneeuw. De weerman voorspelt de komende dagen strenge vorst. We krijgen ijsdagen met temperaturen overdag en 's nachts niet boven het vriespunt. Sommige watervogels doorstaan onze winters vrij goed , andere zullen het moeilijk krijgen. Sinds de verbouwingen is dit de eerste winterprik. Kan de vijver ijsvrij blijven? Onder het gewicht van de sneeuw, gaan de netten doorzakken of is er voldoende steun voorzien? De watervogels worden nu extra verwend. In deze koude periode is de vijver voorzien van continu vers stromend water. Van het ondiepe gedeelte dat nu warm aanvoelt (4 à 5 graden) langs de vijverrand wordt veel gebruik gemaakt, sommige eenden staan er in groepjes uren te soezen. In het schuilhok is een extra dikke laag turf aangebracht, en een infraroodlamp van 250 watt is opgehangen. Bovendien worden ze allemaal extra gevoederd op het water met drijvend korrel, die een hoog gehalte  aan dierlijk eiwit heeft. Hopelijk kunnen we alle eenden door deze koude loodsen.
     
05/02/21   Levering ringen.
    Het broedseizoen staat voor de deur, zelf gekweekte nakomelingen moeten nu eenmaal geringd worden met een gesloten eigen (stamnummer) pootring van een erkende vereniging. Een ring van Aviornis zijn volgende gegevens vermeld: AO (Aviornis ring), Getal (stamnummer), Jaartal ( jaar 2021), Getal (volgnummer), B (Belgiê) en een Getal ( diameter). Op deze manier kan men de ene watervogel van de andere indentificeren.
     
01/01/21   Wij wensen jullie een jaar met veel ups en weinig (lock) downs. 
     
20/11/20   Soortbordjes.
    Dank zij de Regionale Kern De Korhaan kregen we de mogelijkheid om soortbordjes te bestellen, om in onze eigen watervogeltuin te gebruiken. Ze meten 22x11 cm, zijn weerbestendig, voorzien van twee ophanggaatjes en een prachtige foto, De naam van de eend staat erop in het Nederlands, Frans, Duits , Engels en ook de wetenschappelijke naam.
     
15/11/20   Overkapping.
    Dit wordt wel een serieus werkje waarmee je niet in één-twee-drie klaar bent. Wegens de afschermplicht moeten alle perken waar eenden gehuisvest zijn overdekt worden met netten. Ofwel moesten alle eenden ondergebracht worden in dat ene perk, of anders de volledige eendentuin voorzien van een overkapping. We hebben voor het laatste gekozen. Onze eenden kunnen dan in hun vertrouwde leefruimte blijven. Bovendien kan niemand voorspellen voor hoelang deze maatregel zal gelden. Een bijkomend voordeel is dat in het broedseizoen de roofvogels niet met de eieren of met de eenden kuikens weg kunnen. 
     
14/11/20   Ophok- of afschermplicht, dat ook nog!
    Op 13 november werd de eerste besmetting van het H4N8 vogelgriepvirus vastgesteld bij 3 wilde vogels. Alle houders, zowel  hobbyisten als professionele bedrijven van pluimvee o.a. kippen, watervogels maar ook duivenmelkers moeten hun dieren ophokken of afschermen met behulp van netten. Deze preventiemaatregel heeft als doel de dieren te beschermen tegen het H5N8 virus, dat wordt overgedragen door migrerende wilde vogels. Gelukkig is er al perk voorzien van een overkapping.
     
15/09/20   Nieuwe uitdaging.
    Iedere liefhebber herkent dit wel. Proberen met een andere soort te kweken . We waren al lang geïnteresseerd in het Nonnetje. Die stonden bovenaan het verlanglijstje, nu ze kunnen beschikken over de nieuwe zwemvijver. Liefhebbers waar deze eenden in hun collectie aanwezig zijn, geven de boodschap mee: eigenlijk zijn nonnetjes niet erg moeilijk te houden , vooral als je beschikt over fris, helder water. Dagelijks drijvende waterkorrel op het water wordt zeer geapprecieerd.
25/04/20   Eerst Geboorten. 
    De eerste jongen van de bergeenden zijn geboren . Aan de gedragingen van de woerd is het goed te zien wanneer de kuikens uitgekomen zijn, hij zit namelijk aan de ingang van het nesthol met zijn kop in de buis . Als je er dan de volgende ochtend vroeg bij bent , kun je de uittocht van deze mooi getreepte kuikens zien. Beide ouders zorgen voor hun kroost. Nu is het moment aangebroken om de familie af te zonderen omdat ze anders andere eenden agressief aanvallen met dodelijke slachtoffers als gevolg.
15/03/20   Geen vogelgriep maar coronavirus.
    We hadden vrijaf genomen zodat de geplante werken aan de eendenvijver verder kunnen uitvoeren. Maar na enkele dagen vallen onze plannen in het water. Het coronavirus legt heel Europa plat. Alles moet even aan de kant, de winkels, scholen, kappers en sportcomplexen sluiten hun deuren. Een lichtpuntje in deze ellende is dat de dagen beginnen te lengen en het wordt iets warmer. We kunnen meer tijd doorbrengen in de tuin. Terwijl ons leven volledig stilligt, schakelt dat van de vogels in de tuin een versnelling hoger. Daar is geen spraken van lockdown. Ze zijn volop aan het speuren naar nestkastjes. Op de achtergrond zijn je eenden woerden aan het proberen zich in de kijker te werken door spectaculaire balktsbewegingen en fascinerende geluiden. wat een prachtig zicht!    
02/01/20   Markt voor particulieren.
    Elke 2 de zondag v/d maand: Werbeekse kleindierenmarkt van 07 tot 12 uur. Locatie: Hobby -en tuincenter Daems-Blockx, Molsebaan 96 , 2470 Retie. Volgende markten zijn: 12/01 - 9/02 - 8/03 - 12/04 - 10/05 - 14/06 - 12/07 - 9/08 - 13/09 - 11/10 - 8/11 en 13/12. 
01/01/20   Voor 2020 wensen we jou een jaar vol grote momenten en kleine verrassingen en het allerbeste.
     
16/12/19   Meer rust op de vijver.
    We zijn aan het overwegen om enkele soorten van de hand te doen. Iedere soort heeft zijn karakter.  We vermoeden dat er ook meer rust op de vijver komt. Dit kan het kweekresultaat ten goede komen. Hierdoor kunnen we van de huidige soorten een paartje meer aanhouden die dan ook meer in fokgroepjes kunnen leven. Op deze wijze wordt immers de mogelijkheid geboden om zelf hun partner te kiezen. Bij eventuele nakomelingen kunnen we meer niet- verwante dieren aanbieden bij eventuele kopers. 
15/11/19   Op zoek naar een lief.  
    Van de rust, de kalmte en de onopvallende kleuren, valt er na de herfstrui niet veel meer te merken. Nu ze een nieuw verenkleed hebben, zien er een aantal van hen totaal anders uit en gaan de meeste zich ook totaal anders gedragen. De zwem- en grondeleenden zoals Mandarijnen en Carolina-eenden gaan op jeugdige leeftijd op de versiertoer. Na het vinden van een partner beginnen ze reeds te paren. Andere soorten zoals de Baikaltaling en zomertaling komen veel trager op gang. Zij gaan pas in het voorjaar op zoek naar een lief  en paren de laatste weken voor de leg. Mannelijke Fluiteenden en Casarca's en de meeste zuidelijke eendensoorten hebben allemaal een langdurige paarband. Zij hoeven, als hun partner  niet komt te sterven slechts, één keer op zoek naar een lief. De noordelijke eendensoorten ( trekvogels) hebben een paarband die veel losser en kortstondiger is. In de natuur laten ze hun broedende partner in de steek. Iedere watervogelsoort heeft een specifiek geluid en baltsritueel en het gedrag verschilt dus van soort tot soort.
30/08/19   Het broedseizoen loopt stilaan op zijn einde…
    De ideeën zijn er al lang, het ontwerp is getekend. De struiken en planten en de folievijver kunnen verwijderd  worden. De twee polyestervijvers blijven tijdelijk behouden zodat de eenden tijdens de werken nog kunnen zwemmen. De eerste spade kan gestoken worden... " Een nieuwe speeltuin voor eenden".
11/05/19   Zoektocht.                                                                                                                                                       
    Na maanden zoeken hebben we 4 jonge forse Kaapse talingen kunnen vinden. Omdat ze verwant zijn gaat onze  zoektocht nog verder: Wie kan ons verder helpen?
03/03/19   De jonge wintertalingen
    Dit jaar werd op de vijver nogal gebaltst en gefloten door die felle woerdjes! De ene keer zwiepten ze met créme-geel achterste omhoog, de andere keer staken ze hun borst vooruit. Een geweldigend spektakel is dit. Op de vijver baltsten alle woerdjes wel rond de vrouwtjes maar eens uit de vijver gestapt waren, bleken de vier jonge woerdjes geen interesse meer te hebben in de dametjes en kuierden ze liever gezamelijk rond. ik hoop dat hun manier van doen na verloop van tijd nog zal veranderen.    
28/02/19   Zachte winter.
    Februari breekt alle records, het was de warmste ooit. Veel winterzon, zotte temperaturen en zelfs terrasjesweer. Wij zijn volop aan het genieten van onze tuin. Op verschillende plaatsen hangen namelijk mezenbollen, pinda's, zonnebloempitten en vetblokken. Bovendien lokt de ene vogelsoort de andere en maakt het voederhuisje tot een echt begeerde plek vol leven en beweging in onze tuin. Het is fantastisch om de mezen, vinken, roodborstjes, merels en mussen in actie te zien. Als je dan op de achtergrond enkele woerden achter één vrouwtje ziet zwemmen op je eendenvijver is dat een prachtig schouwspel! We genieten er niet alleen van, we zijn volop aan het plannen, ontwerpen en meten om in het najaar de eendenvijver en leefruimte grondig te vernieuwen. 
25/02/19   Eerste ei.
    Het eerste ei is gelegd voor 2019! Hopelijk volgen er nog veel meer. 
30/01/19   En weer op zoek.
    Kaapse talingen zijn moeilijk te vinden? We kennen het allemaal wel, je begint met één soort eenden. Eens je de microbe te pakken hebt, volgt er een tweede soort ...en een derde... en nog één... enz. Na een tijdje blijkt je eendenperk goed vol te zitten, maar je wil toch deze of gene soort erbij. Bijgevolg moet er één van de vroegere soorten plaats maken. Je collectie begint er anders uit te zien. Waarschijnlijk kennen meerder liefhebbers dit wel. We komen dan op een punt om vast te stellen dat Kaapse taling toch een mooi eendje is. Helaas hebben meerdere liefhebbers onbewust ervoor gekozen geen Kaapse talingen meer te houden en dreigen ze te verdwijnen uit onze collectie. Waren ze te levendig, te agressief of vielen de kweekresultaten tegen? In het jaar 2010 hebben wij er bijzonder goed mee gekweekt , nu zijn ze zo moeilijk te vinden... Het zijn toch prachtige eendjes, maar wel echte duiveltjes.
06/01/19   Maandelijkse dierenmarkt voor particulieren.
    Locatie: Molsebaan 96, 2470 Retie. Elke tweede zondag v/d maand. De markt gaat open om 7.00 uur en sluit om 12.00 uur. Volgende markten zijn er in 2019: 13/1 - 10/2 - 10/3 - 14/4 - 12/5 - 9/6 - 14/7 - 11/8 - 8/9 - 13/10 - 10/11 en 8/12. Je kan "Het Eendentuintje" daar regelmatig terug vinden. Professionele handelaars mogen niet deelnemen.
01/01/19   Alle  goeds voor 2019 toegewenst!
     
15/12/18   Nieuwe bewoners! We brachten een bezoekje aan een collega-kweker. Die had nog verscheidene koppeltjes Wintertaling ter beschiking. We konden aan de verleiding  niet weerstaan en namen een koppelje mee naar huis. Toen we het jonge paar in onze tuin installeerden, was onze witte Mandarijnwoerd er als de kippen bij om hen duidelijk te maken dat hij hier de baas was. Gelukkig trokken onze nieuwe bewoners zich daar weinig van aan en gingen gewoon hun gangetje.
04/12/18   Een koppeltje Witwangfluiteenden was vandaag heel actief. Veel wederzijds poetsen van de kop en halsveertjes, als dit geen vriendschapsband is. Er werd stevig, langdurig huwelijk gesloten. 
14/11/18   Afspraak met de dierenarts: al onze eenden zijn gevaccineerd tegen de ziekte van Newcastle. Alle ringnummers werden genoteerd en een inventaris gemaakt.
20/10/18   Winterklaar maken: werk zat de laatste dagen. De hokken, nestkastjes, vijvers en waterpompen schoonmaken en de warmtebronnen controleren. De vijverpompslangen waren aan vervanging toe. Het harthout aan  de de vijverrand werd verwijderd. Het plantsoen werd gesnoeid, en de aarde werd omgespit. Ondertussen konden we volop genieten van onze eenden.  
01/06/18   Hoopvol? Eindelijk onze 4-jarige blonde Krooneend is aan het broeden. Ze heeft nog nooit een legsel gehad. Na 20 dagen broeden opende ik het nestkastje om de eieren te schouwen. De stank die me kwam toegewaaid boorde mijn hoopvolle verwachting meteen de grond in. Het was niet meer nodig om de eieren te schouwen, ik wist al dat alles naar de vaantjes was. We verwijderde de eieren, en maakte het nestkastje proper. Waarschijnlijk weer een jaartje zonder kweekresultaat van deze prachtige eenden.
10/05/18   Geboortegolfje: deze week kwamen maar liefst 33 kuikenkopjes te voorschijn bij onze Mandarijneenden uit 4 verschillende nesten. Hierdoor kunnen we combinaties maken met niet-verwante dieren.
01/03/18   Winter! Sinds enkele dagen heeft de vrieskou haar intrede gedaan. Onze watervogels gedragen zich veel rustiger. De Witwangfluiteenden en gele Fluiteenden staan in groepjes uren in het ondiepe gedeelte van de vijver te soezen. Bij dit koude weer zoeken de andere eenden regelmatig het water op dat voorzien is van continu vers stromend water. Wat een prachtig en kleurrijke beeld op de vijver! Ze worden ook extra verwend met floatingbrokjes, een voer dat op het water blijft drijven. Onze eenden zijn er dol op. Met dit koude weer is hun voedselbehoefte zeer groot.  
11/02/18   Elke 2 de zondag v/d maand: Werbeekse hobbydieren ruil- en verkoopbeurs. Deze maandelijkse beurs wordt georganiseerd om particulieren de mogelijkheid te geven om dieren te ruilen en/of te verkopen. Professinonele handelaars mogen niet deelnemen. De dierenmarkt gaat open om 7.00 uur en sluit om 12.00 uur. Volgende markten zijn: 11/3 - 8/04 - 13/05 - 10/06 - 8/07 - 9/09 - 14/10  en 11/11. Locatie: Molsebaan 96, 2470 Retie.   
     
01/01/18   De beste wensen voor 2018 een goede gezondheid aan alle fokkers en bezoekers van de website.
     
21/10/17   Sinds enkele dagen staan we voor een raadsel. Op een middag lag er een vrouwtje van de Wilde eend dood. Haar nek was helemaal onder het bloed en was volledig kaalgeplukt. Op het einde van die dag vonden we nog een dode eend, twee dagen later een derde, steeds op dezelfde wijze. Hadden we een roofvogel in onze tuin of wie was de boosdoener? Maar waarom steeds vrouwtjes? Was dit toeval? We trachten onze eenden zoveel mogelijk in de gaten te houden. Toen ik groenvoer in ons eendentuintje bracht zag ik een eend lopen met bloed aan haar nek. Ik besloot haar in het aangrenzende perk te plaatsen. Onze 5 mannen van de loopeenden hadden langs die afspanning post gevat en begonnen langs de afscheiding te koersen. Het bleken vinnige, vurige mannen te zijn. Nu werd  echter duidelijk wat er aan de hand was... Een beetje later kruiste een vrouwtje van de loopeenden hun pad. Deze bende vloog op het vrouwtje af en werd aangevallen door deze 5 heren. Onmiddellijk  hebben we deze agressieve kerels verwijderd. Enkele weken later, met een benepen hartje besloten we de mannen terug in het perk te plaatsen. Van hun agressief gedrag was echter niets meer te merken. 
15/09/17   Openbare markten: Door de nieuwe maatregel die van toepassing zijn in Belgiê is de gelijktijdige aanwezigheid van professionele handelaars en particuliere verkoop op verzamelingen verboden. Zolang deze maatregel van kracht is, kan je "Het Eendentuintje" niet terug vinden op de  zondagmarkt van Heist-op-den-Berg.   
16/05/17   Kleine petieters: Er zijn 8 Roodshouders geboren. Het waren piepkleine eendjes en ze zagen er verrukkelijk uit! Het bleken bovendien geen bangerikjes te zijn. Zelfs toen ik ze naar een opkweekbakje bracht, gaven ze geen kik. Misschien hadden ze een aardje naar hun tamme mamaatje! Het kostte mij in iedere geval geen moeite om ze aan het eten en drinken te krijgen. Alsof ze niets anders gedaan hadden. 
10/04/17   Pech: Toen de broedduur er bijna op  zat, ging ik 's ochtends controleren of de eieren al aangepikt waren van onze Marmertaling. Het zouden de eerste jongen van het nieuwe seizoen zijn. Stel je mijn ontsteltenis voor toen ik het vrouwtje daar dood aantrof! Waarschijnlijk was ze die nacht doodgebeten door een rat. Dat serpent was er ook nog met al haar eieren vandoor gegaan! Dat dit eendje zo aan haar einde moest komen...Gelukkig hadden we nog een vrouwtje op overschot zitten. Wat moest er anders gebeuren met haar man midden in de kweekperiode?
     
01/01/17   Onze warmste wensen voor een prachtig 2017!
     
03/10/16   Herfstplannen? Ons tuinhok is aan vervanging toe. Het hok bestaat uit twee afdelingen. Deze tweedeling is nodig voor o.a. onze witte postduiven en de watervogels. Het duivenhok is een gesloten hok met een duiventil. Het eendengedeelte is een open ruimte. Dit is een overdekte ruimte die aan alle zijden, met uitzondering van de brede zijde, gesloten is. De brede zijde is volledig open. Het dak is voorzien van materiaal dat licht doorlaat. Watervogels houden namelijk niet van donkere (=onveilige) plekjes. Watervogels hebben eigenlijk geen nachthok nodig maar een beschut plekje is wel aan te bevelen. Op dit plekje staat dan ook de voederautomaat en een schaaltje met grit. Tijdens de winter is de bodem voorzien van een dikke laag turf, bij aanhoudende vorst kan er nog een infraroodlamp opgehangen worden.
10/09/16   Genieten! Voor buitenstaanders is het "het houden van siereenden" misschien een bizarre hobby, voor eendenliefhebbers is het een rustgevende hobby. Wat is er mooier dan een moedereend met haar kroost op het water? 
08/08/16   Nieuws vanuit " Het Eendentuintje":  tegenover de vorige jaren heb ik minder jonge watervogels grootgebracht. Daarbovenop was er dit jaar nogal een hoge uitval en waren er wat onbevruchtte eieren maar al bij al valt het toch nog mee. Ik ben ervan overtuigd dat de weersomstandigheden hier iets mee te maken hebben gehad. Er zijn uitkomsten van Kwakers, Wilde eend, Loopeenden, Mandarijneenden, Carolina-eend, Fluiteenden, Krooneenden, Bahamapijlstaart, Kuifeend, Marmertaling, Witoogeend, Roodschoudertaling, Bergeend en Casarca's.
13/03/16   Hoewel de meeste van onze eendjes al een nieuwe thuis hebben kan je ons enkele zondagen terug vinden op de wekelijkse zondagmarkt van Heist-op-den-Berg. Locatie: parking van de Gamma. Door de limiet kunnen we als hobbykweker alleen een 10 beurtenkaart aanschaffen, verspreid over het gans jaar. 
12/02/16   Zonnige dag: Terwijl ik aan het ontbijten ben, kijk ik op de voederplaats van de vogels in de tuin. Wat een drukte met het mooie zonnige weer, gans anders dan alle regen van de afgelopen weken. De watervogels hebben het ook erg naar hun zin. De nestkasten worden geïnspecteerd. Ook zie ik al wat parende watervogels op de vijver, het weer speelt nu ook erg mee.
25/01/16   Grote kuis, onze vijvers zijn geledigd, schoongemaakt, ontsmet en vervolgens met vers water gevuld.
11/01/16   Al onze eenden krijgen een wormkuur met  "Flubenol 5%" gedurende 7 opeenvolgende dagen.
     
01/01/16   De beste wensen voor het  nieuwe jaar!
     
11/10/15   Dit jaar hebben we de ruilbeurs in Meise bezocht, het was de moeite waard. En zoals men kan vermoeden is er een koppeltje van eigenaar gewisseld. Als er één soort eendjes is die niet mag ontbreken in een gemengde watercollectie, dan is het wel de Witoogeend. Deze eend blinkt uit in eenvoud: ze is overwegend donkerbruin tot bijna zwart getint. Enkel bij de woerd steken de witte ogen fel af tegen de donkere kopveertjes. En zo is er een kweekkoppeltje bij.
06/09/15   Je kan ons aaneensluitend enkele weken terug vinden op de wekelijkse zondagmarkt van Heist-op-den-Berg. Locatie: parking van de Gamma. 
30/05/15   We zitten midden in het broedseizoen. En wat brengt dat een drukte met zich mee. Het schoonmaken van de opfokbakken, het bassin voor de kuikens en de vijver voor de grotere jongen.
20/03/15   Bijna Lente! Het heeft niet veel gewinterd, een sneeuwbuitje, een paar ijsdagen en wat nachtvorst. Heel wat watervogels zijn door het mooi lenteweer al vroeg aan gezinsuitbreiding beginnen denken. Ondertussen zijn er eieren van o.a. Mandrijneenden, Carolina-eenden, Krooneenden, Fluiteenden, Kaneeltaling en witwangfluiteenden.
18/03/15   Begin februari had ons koppel Braziltaling het plots druk! Alle aanwezige broedhokjes worden bezocht. Uiteindelijk werd gekozen voor een tonnetje dat op een rustig plekje ver van de vijver bevond. In het stro werden 9 eieren gelegd. Terwijl het vrouwtje intens broedde, bewaakte de woerd constant de ingang. Op een zaterdagmorgend kwam ma "zo fier als een gieter" met zeven gezonde spruitjes tevoorschijn. De eerste jongen zijn geboren!         
08/03/15   Je kan ons reeds enkele weken terug vinden op de wekelijkse zondagmarkt van Heist-op-den-Berg. Locatie: parking van de Gamma. 
     
01/01/15   De beste wensen voort het nieuwe jaar!
     
04/11/14   Begin oktober heb ik nog Witwangfluiteenden, Kuifeenden en Kaneeltaling aangeschaft. Tevens heb ik ook nog een koppeltje witte Mandarijnen aan de collectie toegevoegd. De combinatie leek redelijk goed te werken. Tegen november waren alle woerden op kleur. Het is echter een prachtig geheel al die verschillende kleuren en tekeningen op de vijver.  
10/10/14   Enkele weken miste ik het vrouwtje van de Wilde eend. Vorige week heb ik het nest gezocht en een broedende eend gevonden met 8 eieren. Dagelijks ging ik kijken om bij eventuele kuikens moeder en haar kroost veilig binnen te zetten. Vandaag was het zo ver, in haar nest zaten zes gezonden kuikens.
20/09/14   Kleine waterparadijsje: We hebben een kleine polyestervijver aangelegd naast onze vijver. Deze hebben wel wat hoger geplaatst zodat er een watervalletje onstaat. Deze opstelling zorgt voor extra zuurstof in het water. En maakt plaats voor " privacy " bij parende koppeltjes.
10/06/14   We zitten momenteel in het midden van het broedseizoen. We hebben het erg druk met het verzorgen en het grootbrengen van onze jonge eendjes. Het is tijdrovend, maar het is toch prachtig om het zien opgroeien van deze eendenkuikens.
10/03/14   Het nieuwe broedseizoen breekt aan. Het is maart en onze watervogels beginnen met de voorbereiding voor het maken van een nestje. Kiezen zij een nestkastje aan de vijver, een ronde buis of gewoon een plekje tussen de struiken. Alle mogelijkheden zijn aanwezig in ons eendentuintje, soms is het even zoeken wie waar zijn plekje heeft gevonden.
21/02/14   Waterspuitende kikker: Toevallig hebben we een marmeren waterspuitende kikker op de kop kunnen tikken. Het plaatsen van deze fontein zal pas voor het najaar zijn. Enkele van onze watervogels vertoonden al wat voorjaarsstreken, we zijn nu al weer zo ver dat we vooruit kijken naar het nieuwe kweekseizoen.
01/01/14   De beste wensen voor het nieuwe jaar! 
     
25/11/13   Winterrust: De bomen hebben last om hun bladeren te houden, vogels in de natuur vluchten voor de kou. Insecten leggen wintereitjes en verdijnen. De zon haalt geen grote hoogtes meer. Wij als eendenliefhebbers, bereiken de winter voor.
28/10/13   Hobby: Aan onze eendjes kunnen we uren spenderen. Enkel al het kijken ernaar, wat voor leven in die beestjes zit. Vanaf deze maand wordt het interessant, zeker met de verschillende soorten op de vijver. Je weet dan echt niet waar eerst kijken, soms geloof je je eigen ogen niet van verbazing. In deze periode begeven sommige soorten zich op vrijersvoeten. Wat bij deze zoektocht vooral opvalt is, dat mannen zich anders gedragen tegenover mannen dan tegenover vrouwtjes. Ieder man zal zich zo groot mogelijk proberen te maken om de andere af te schrikken. Dezelfde stoere mannen gedragen zich totaal anders tegenover vrouwtjes. Dan zijn ze één en al hoffelijk en onderdanigheid, zo maken ze duidelijk dat hun bedoelingen van vredelievende aard zijn...   
15/10/13   Nieuwe bewoners! Sinds vandaag hebben we nieuwe bewoners op de vijver! Het gaat om een koppeltje Europese Smient. 
20/09/13   Elkaar gevonden: de jonge Fluiteenden hebben elkaar gevonden. Wat sterk opvalt is dat beide vogels geregeld dezelfde bewegingen maken. Poetst de ene zich, drinkt één van beide, doet de andere dat ook. Het is niet alleen het gebaar, ook het geluid heeft een effect. Bevindt de ene geliefde zich aan de andere eind van onze tuin, dan zal de andere zijn roep beantwoorden en zo vlug mogelijk naar zijn of haar richting begeven. Als dat geen liefde is...  
25/08/13   Je kan ons enkele weken terug vinden op de wekelijkse zondagmarkt van Heist-op-den-Berg. Vanaf nu nieuwe locatie: we staan op de parking van de Gamma. Op deze parking staat een prachtige boom, waar de eenden kunnen genieten bij felle zon. Een ideale plek om onze eenden aan te bieden.
15/08/13   Wormkuur: onze eenden krijgen een wormkuur met "Flubenol 5 %" gedurde een week. Daarna kunnen de jonge weer naar andere liefhebbers verhuizen. 
15/05/13   Het is ondertussen midden mei en het is nog steeds veel te koud voor de tijd van het jaar. Sommige soorten watervogels zijn later met alles dit jaar, vorig jaar hadden we nu jonge Hottentottalingen, dit jaar zijn ze pas aan de leg.
11/04/13   Hoewel de temperaturen nog steeds aan de magere kant zijn voor deze tijd van het jaar, is het toch lente. Het kweekseizoen staat voor de deur en onze watervogels genieten weer van de eerste warme zonnestralen en hebben, volop lentekriebels. Je ziet al groen in onze tuinen, en sommige bloembollen verschijnen in de vorm van knoppen en bloemen en er klinkt steeds meer vogelgezang. Nieuws vanuit ons eendentuintje: de eerste eieren zijn er van Mandarijneenden, Roodschoudertalingen, Shilismienten, Carolina-eenden, Kuifeeenden en de eerste kuikens huppellen rond: Kwakers, Indische loopeenden en Krooneenden.
20/01/13   Geboorte: de eerste twee jonge duiven van het nieuwe jaar zijn geboren.
01/01/13   De beste wensen voor het nieuwe jaar! 
     
15/11/12   De dagen zijn volop aan het korten en met de winter voor de deur. Wordt het langzamerhand tijd dat we de nodige wintervoorzieningen gaan treffen voor de vorst toeslaat. Hopelijk laten we ons dit jaar niet verrassen, zoals het vorige jaar. De waterleiding naar onze vijver was al bevroren bij de eerste vrieskou!
10/11/12   Op zoek naar een lief? Van de onopvallende kleuren, de rust en de kalmte die de ruiperiode kenmerkt, valt er na deze periode niet veel meer van te merken! Nu onze watervogels een nieuw verenkleed hebben, ziet een groot aantal er anders uit en gaan ze zich anders gedragen. Zo worden de roestende eenden in de herfst seksueel actief. Onze Mandarijneenden zijn zeer " vroege vogels". Meteen nadat ze hun rust- of eclipskleed hebben omgeruild voor een broedkleed gaan ze op de versiertoer en na het vinden van een partner beginnen ze reeds te paren. kun je dat voorstellen ? Amper 6 maanden oud en reeds aan paren toe! 
31/10/12   Minimum vier droevige maanden staan voor de deur… De herfst is weer daar. Veel mensen hebben spontaan heimwee naar de zomer en met tegenzin denken ze vooruit naar koude winterse dagen. En toch zijn er heel wat redenen om wel te houden van dit seizoen. Los van de kleurenpracht in onze tuin heeft de herfst veel in petto voor ons als liefhebbers van watervogels. Zo kunnen we genieten van onze watervogels die er weer op hun mooist zijn in deze periode.
25/09/12   September: hoewel de meeste van onze eendjes al een nieuwe thuis hebben gevonden, kan je ons nu enkele zondagen terug vinden op de wekelijkse zondagmarkt te Heist-op-den -Berg. Door het limiet kunnen we als hobbykweker alleen een 10 beurten kaart aanschaffen, verspreid over een gans jaar.
17/09/12   Najaarsschoonmaak: al onze eenden krijgen een wormkuur gedurende 7 opeenvolgende dagen. Er wordt gevaccineerd tegen pseudovogelpest en nadien worden de vijvers grondig gereinigd en ontsmet. De eendjes kunnen wormvrij ons "Eendentuintje " verlaten.
25/08/12   Het kweekseizoen is voor de meeste eenden een afgehandelde zaak. De resultaten zijn niet zoals de vorige jaren. Sommige koppels, die het in het verleden goed gedaan hadden, lieten het nu afweten. In het begin van het jaar was het te warm, daarna te nat of te koud en vervolgens een week of twee 30 °c of iets meer... Het gevolg was dat sommige van onze watervogels een beetje van streek waren. Waren er eieren, dan bleken ze onbevrucht, stierven af, of kwamen niet uit.  Als liefhebber weten we dat de natuur niet naar onze hand gezet kan worden.
20/05/12   Slogan: 'Het Eendentuintje, waar eenden groeien op het ritme van de natuur'. Hier bedoelen we mee: we trachten op een gezonde en natuurlijke manier watervogels te houden en te fokken.
10/04/12   De drukste tijd van het jaar is aangebroken. De eerste jongen van onze Smienten en Hottentottalingen zijn al een maand oud. Er zijn nu uitkomsten van Kwakers, Loopeenden, Eenden van Vorst, Mandarijneenden, Carolina-eenden en Fluiteenden. Ondertussen zijn er ook eieren van o.a: Krooneenden, Roodschouder, Kuifeenden en Laysantalingen. We hebben onze handen vol met dat klein grut! 
25/03/12   Voor de vogelliefhebbers breken nu de mooiste weken van het jaar aan. Wat is er spannender dan je eendjes in de gaten te houden of er eentje al niet dikker wordt of als er al eieren gelegd zijn. Wat is er mooier dan het eerste ei te vinden en meteen gaan kijken van wie het zou kunnen zijn... Het broedseizoen is in volle gang. De eerste eieren van o.a: Kwakers, Loopeenden, Mandarijneenden, Carolina-eenden en Fluiteenden. Uitkomsten van Hottentottalingen en Smienten. 
17/02/12   De strenge vrieskou is achter de rug en gelukkig is het vrij goed afgelopen. Een ouder vrouwtje van de Krooneenden en een blond Roodschouder mannetje hebben de winter niet overleefd.
31/01/12   Eind januari: het is toch beginnen winteren. Niet meer verwacht maar toch nog gekomen…vriesweer en niet van het minste. Voor de natuur zal dit wel goed zijn maar voor onze eendjes toch een harde tijd. Vorst tot - 17 graden celsius is toch wel iets dat jaarlijks niet voorkomt. Regelmatig laten we vers water in onze vijvers stromen. Bij vriesweer stroomt het water steeds continue, op die manier hou je het vijverwater ijsvrij. Maar, dit jaar was het anders... Bij het opendraaien van onze kraan ontdekten we dat de leiding naar de vijver al bevroren was. Na enkele dagen was onze hele vijver bevroren, wat ook een voordeel kan zijn. Een vijver met ijs en open water zijn dodelijk voor duikeenden. Deze eenden duiken af en toe en weten zelfs niet waar ze boven komen. Ongevallen met duikeenden onder het ijs zijn niet zeldzaam. Het grote werk kan nu beginnen... Meerdere malen per dag plaatsten we enkele ondiepe plastic kommen met lauw water. Zodat de eendjes konden baden. De eenden konden ook in een schuilhok terecht waar we een infraroodlamp van 250 watt hadden opgehangen.
01/01/12   Fijne feestdagen! Warme wensen voor het nieuwe jaar!
     
02/12/11   De natuur is toch niet te voorspellen. Afgelopen november was een van de zachste ooit. Ook de herfstmaanden september, oktober en november waren zeer zacht en aan de zonnige kant. Dat hebben onze eendjes ook geweten. In ons tuintje was een kwakertje aan het broeden. Na uitkomst is de moeder en haar kroost binnengehaald en ze doen het allemaal goed. De laatste kuikens van broedseizoen 2011 of de eerste van 2012...? 
29/10/11   Ons tuintje wordt voorbereid op de winter. Er moet nog enkele kweekkoppels samengesteld worden. Maar vooral is er nu een tijd om echt te genieten van onze eendjes. Ze zijn praktisch allemaal op kleur, beginnen te baltsen en schijnparingen uit te voeren. De eendjes zijn in deze periode op hun mooist. 
14/09/11   Niet gewild: bij het één of andere bruut maneuver heeft de mannelijke Fluiteend zijn poot erg gekwetst en huppelt nu op één poot rond. Het vrouwtje wil van een gebrekkelijke partner niet weten en laat hem links liggen! Hopelijk komt alles in orde, anders blijft hij volgend jaar..." voor zaad staan".
19/08/11   Een oppeppertje nodig? Hollandse kwakers kunnen ongelooflijk tam worden, vooral als je ze zelf hebt grootgebracht. Als ik hun perk betreed, zijn ze niet meer weg te slaan. Zodra ze mij zien aankomen, stappen ze uit de vijver, stellen ze zich aan mijn voeten op of scharren wat rond in mijn omgeving… als beloning krijgen ze steeds floating, die ze uit mijn handen komen eten. Deze kerels zijn in staat om mijn gemoed weer op te krikken als ik mij een beetje "down" voel. Weg met alle pepmiddelen, houd een koppeltje eendjes in je tuin!
18/07/11   De tijd vliegt! De jongen eenden kunnen stilaan ons "Tuintje" verlaten. Door te kweken krijgt men nakomelingen en onze plaatst is nu eenmaal beperkt. Sommige waren al gereserveerd, de andere eendjes gaan we trachten op de wekelijkse  zondagmarkt van Heist-op-den-Berg te verkopen. Al onze eenden krijgen nog een wormkuur zodat ze wormvrij ons "Eendentuintje" kunnen verlaten.
20/06/11   Gekken! Bij hevige regen zijn onze eenden moeilijk in toom te houden, dan kunnen ze als gekken tekeer gaan. Wild scheren ze dan over het vijveroppervlak, klappen vinnig met de vleugels, duiken het water in en beginnen bij het bovenkomen uitbundig te watertrappen. Wat een bende losgelaten gekken…
20/05/11   Een teken aan de wand? Vanochtend vonden we het kadaver van onze Cascarca woerd. Dat was wel even schrikken, temeer daar hij niet ziek was geweest. We konden enkel maar gissen. Misschien was hij geschrokken van een roofdier deze nacht.  Was er voedsel in het verkeerde keelgat terechtgekomen en gestikt of was er al lang iets niet pluis… Het viel me op dat zijn eega de laatste tijd nogal vrijelijk haar gangetje was gegaan met een andere jonge Carcarca woerd. Iets wat wij van haar niet gewend waren, ze vormde al enkele jaren een koppel. Misschien had zij al een poosje iets voelen aankomen en had ze, daarom wat afstand genomen.
18/04/11   Succesvolle start! De eerste kuikens zijn er. Dit jaar start hoopvol. De Bergeenden, Hollandse Kwakers, Krooneenden, Mandarijneenden,  en de Loopeenden doen het prima. Grote nesten met vitale kuikens.
14/04/11   Gezelschapheer! Ons wild eendenvrouwtje had haar eieren gedeponeerd in een nestgelegenheid met open voorzijde ver van de vijver. Toen ze enkele dagen aan het broeden was, hield haar partner het voor bekeken. De Carolina-eend die nog vrijgezel was, zag hier zijn kans schoon . Hij haastte zich naar het nest, vleide zich naast het eendje neer en week niet meer van haar zijde. En zij? Zij liet hem gewoon begaan.
03/03/11   De éérste eieren zijn er. De Hollandse Kwakers, Loopeenden, Manengansjes, Mandarijneenden, en de Bergeenden zijn in volle leg.
15/02/11   Siereenden kweken: wat zorgen maar ook heel veel plezier! Het broedseizoen staat voor de deur. De zon schijnt en toch blijkt het niet te klikken tussen verschillende paartjes in ons tuintje. Vooral onze mandarijnen maken het behoorlijk bont, ze hebben voordurend ruzie met de Carolina-eenden, vanaf het moment dat ze op de vijver komen  worden ze van de vijver gejaagd. Ik wist wel dat ze bazig waren, maar dat ze zo agressief uit de hoek kunnen komen had ik niet verwacht. En dan hebben ze het weer op de Versicolortalingen en de Roodschoudertaling gemunt… gelukkig na 14 dagen komt er wat rust in onze tuintje en het broedseizoen komt op gang.
01/01/11   Er wordt al eens opgemerkt: "de seizoenen zijn hun tel kwijt!" midden november zag ik onder de struiken van mijn tuintje een nestje "jonge wilde eendjes"… Hun moeder vloog verschrikt op… gelukkig hebben we de 9 eendjes kunnen onderscheppen. We hebben ze binnen een warm plaatsje onder de lamp gegeven… met veel zorg, eten en water zijn ze als volwaardige eendjes het nieuwe jaar 2011 ingestapt! Hopelijk krijgen we snel een beetje lentetemperatuur zodat de kroost terug de natuur in kan…
01/01/11   Voor ieder van u een fijn Nieuwjaar 2011.
     
13/11/10   Al onze eenden zijn gevaccineerd tegen pseudovogelpest.
28/09/10   Ventje toch! Was me dat schrikken deze middag! Ik kom in mijn eendentuintje en zie in de verte een eend op de grond liggen. Ik spoed me er heen en merk dat één van onze Hollandse Kwakers op zijn rug ligt, zo dood als een pier... Ik buig me voorover om het eendje op te rapen en… die kerel begint daar te spartelen, alsof zijn leven er van afhangt! Hij was waarschijnlijk op zijn rug gekanteld en niet meer recht geraakt. Ik heb hem een duwtje gegeven en hij waggelde naar de vijver alsof er niets gebeurd was.
01/08/10   Al onze eenden krijgen een wormkuur met  "Flubenol 5% " gedurende 7 opeenvolgende dagen. Nadien worden de vijvers grondig gereinigd en ontsmet.
30/07/10   Nieuwe bewoners in ons tuintje: Twee koppels Baikeltalingen en een koppeltje Hottentottalingen.
28/05/10   Kleutertrouwfeest: Derde kleuterklas van de stedelijke basisschool De Zonnebloem uit  Wilrijk treden in het huwelijk. Met paard en koets werden de kleuters tot bij de ambtenaar van de burgelijke stand gereden. Nadien werden witte bruidsduiven losgelaten. Onze duiven waren tegen de middag terug thuis.
05/04/10   Onze eerste kuikens van de Blokeenden en Indische loopeenden zijn geboren.
21/03/10   Uitbreiding koppel witte postduiven.
10/03/10   In de tuin merk je dat het voorjaar zijn intrede doet. De dagen lengen, de eerste bloemen bloeien en sommige vogels zijn weer gesignaleerd. Ook in "ons Tuintje" is het merkbaar dat het begint te kriebelen bij onze watervogels. De mannetjes beginnen te baltsen en sommige paartjes zijn zelfs al op nestkasteninspectie geweest. Ons Kaapse-taling vrouwtje heeft al diverse nestkastjes geïnspecteerd, maar ook de Mandarijneenden lijken druk op zoek. Enkele vrouwtjes  van de Blokeenden en de Indische loopeenden zijn al volop aan het broeden.
14/02/10   Alle broedhokjes zijn in gereedheid gebracht.
07/02/10   Al onze eenden krijgen  een wormkuur met "Flubenol 5 %" gedurende 7 opeenvolgende dagen.
     
08/12/09   Het jaar 2009 loopt op zijn laatste beentjes, weer een jaartje voorbij. Traditiegetrouw worden rond deze periode de ringen besteld voor het volgende kweekseizoen.
05/12/09   Grote kuis, onze vijvers zijn geledigd, schoongemaakt, ontsmet en vervolgens met vers water gevuld.
15/11/09   Nieuwe bewoners! Sinds vandaag hebben we nieuwe bewoners op de vijver! Het gaat om een koppeltje Kaapse Talingen van dhr. René Verbist. 
07/11/09   Regionale kern De Korhaan. Ruilbeurs in Geel. Naar goede gewoonte zijn we daar naartoe gegaan. Ik moest nog een mannetje van Versicolortaling en een vrouwtje van de gele Fluiteend. Gelukkig  hebben we  ze daar gevonden. Maar het leukst is, is dat er nog een koppeltje Zilverbahamapijlstaart  bij is gekomen.
08/10/09   Nieuwe bewoners op onze vijver!  Het gaat om een koppeltje Zilverbahamapijlstaart en Chilismient.  
01/10/09   Al onze eenden krijgen een wormkuur met  “Flubenol 5%“ gedurende 7 opeenvolgende dagen.  
11/06/09   Uitbreiding koppel witte postduiven.
16/05/09   Nieuwe bewoners In ons tuintje: witte postduiven. Regelmatig kregen we de vraag naar witte duiven om op te laten bij een unieke gebeurtenissen. Onze witte Pauwstaartjes zijn niet de juiste duiven hiervoor. Ze beschikken niet over de nodige eigenschappen om naar hun eigen hok terug te vliegen. 
13/09/06   Het Eendentuintje beschikt over een sanitaire vergunning om op de markten pluimvee te mogen verkopen.